Європа не дозволить Греції "поринути в хаос" міграційної кризи – Меркель

Понеділок, 29 лютого 2016, 08:38

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Євросоюз не дозволить Греції, країні, яка знаходиться у борговій кризі, "поринути в хаос", закриваючи європейські кордони для біженців.

Про це вона заявила під час виступу на німецькому громадському телебаченні в неділю, 28 лютого, повідомляє AFP.

"Невже ви всерйоз вірите, що держави Європи, які в минулому році боролися за те, щоб зберегти Грецію в єврозоні, можуть через рік дозволити Греції поринути в хаос?" – заявила Меркель.

Окрім того, Меркель розкритикувала Австрію та низку інших балканських країн за посилення прикордонного контролю, що призвело до збільшення кількості мігрантів на території Греції.

"Сталося саме те, чого ми боялися, що країна тепер може залишитися один на один зі своїми проблемами, і ми не можемо допустити цього", – підкреслила Меркель.

Нагадаємо, через рішення низки балканських країни обмежити мігрантам доступ на територію своїх країн міграційний тиск на Грецію посилився.

Так, влада Греції вже попередила, що кількість біженців, які знаходяться на території країни, протягом місяця може збільшитись втричі.

Раніше повідомлялося, що Греція обмежила мігрантам доступ з островів на материкову частину, щоб мати змогу вирішити проблему напливу мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.