Греція обмежила мігрантам доступ з островів на материкову частину

П'ятниця, 26 лютого 2016, 14:24

Уряд Греції в п'ятницю наказав місцевій владі островів поруч із Туреччиною скоротити кількість мігрантів, яким дозволено подорожувати на поромах на материкову частину країни.

Як повідомляє Associated Press, на такі кроки влада Греції пішла через те, що після закриття кордонів країнами сусідами Греції, тисячі мігрантів на території країни опинилися в скрутному становищі.

І влада островів, і компанії, які займаються поромними перевезеннями, отримали відповідні інструкції, оскільки притулки для біженців на континентальній частині Греції переповнені.

Міністр торговельного флоту Греції Теодорос Дріцас повідомив, що до двох третин мігрантів, які прибувають на острів Лесбос та інші грецькі острови мають залишитися там як мінімум до неділі.

"Причина в тому, що нам потрібно більше часу для підготовки додаткових місць для розміщення мігрантів", – повідомив він.

Також міністр повідомив про те, що влада винаймає пороми для використання їх у якості притулку для мігрантів протягом трьох днів.

Раніше повідомлялося, що з початку року до Європи морем прибуло понад 120 тис. мігрантів. Абсолютна більшість з них, понад 111 тисяч прибули до Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.