Місія Ради Європи завершила візит до Криму і підготує спеціальну доповідь

Середа, 3 лютого 2016, 12:58

Місія Ради Європи з прав людини, очолювана швейцарським дипломатом Герардом Штудманом, після 7-денного візиту до Криму повернулася в Страсбург.

Про це повідомляє сайт Ради Європи.

"Генеральний секретар Турбйорн Ягланд сьогодні поінформував Комітет міністрів Ради Європи, що делегація зустрічалася з представниками всіх секторів суспільства у Криму. Були проведені більше 50 зустрічей в декількох містах, включаючи Сімферополь, Ялту, Севастополь і Бахчисарай", - йдеться у повідомленні.

Посол Штудман також зміг відвідати заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ахтема Чийгоза, який ув'язнений у Сімферополі.

"На основі великого обсягу інформації, зібраної в ході візиту до Криму, посол Штудман і його делегація підготують всеосяжну доповідь Генерального секретаря", - зазначили у Раді Європи.

Мета місії полягала в тому, щоб об'єктивно оцінити ситуацію із правами людини і верховенством закону на півострові та підготувати доповідь, що містить рекомендації у низці ключових областей.

Як повідомлялося, генсек Ради Європи раніше заявив, організація дотримується принципу невизнання анексії Криму, і приїзд на півострів спеціальної місії не змінює цей факт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: