МЗС України і Туреччини занепокоєні ситуацією з дотриманням прав людини у Криму

Субота, 30 січня 2016, 14:31

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін очільник закордонного відомства Туреччини Мевлют Чавушоглу під час зустрічі у Стамбулі висловили занепокоєння порушеннями прав людини в окупованому Росією Криму і Севастополі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

За інофрмацією відомства, 29 січня в рамках робочого візиту до Стамбула Павло Клімкін провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, під час яких "турецька сторона підтвердила підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України".

"Сторони висловили спільне занепокоєння триваючими порушеннями прав людини в окупованій Росією Автономній Республіці Крим та м.Севастополі,  а також погодили спільні кроки щодо взаємодії у цій сфері", – відзначили у прес-службі

Головною темою нинішніх українсько-турецьких переговорів стала підготовка чергового засідання Стратегічної ради високого рівня та двосторонніх контактів.

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі в контексті імплементації Мінських угод, широке коло питань глобального порядку денного, зокрема проблеми регіональної безпеки, спільні кроки у боротьбі з тероризмом, співробітництво в рамках міжнародних організацій, ситуацію в Сирії та Іраку.

"Досягнуто низки домовленостей щодо поглиблення співпраці між Україною та Туреччиною в економічній, енергетичній, військово-технічній, консульській та гуманітарній сферах", – підкреслили у МЗС

Також повідомляється про те, що під час свого робочого візиту до Туреччини Клімкін дав інтерв'ю провідним турецьким ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.