Рада не змогла ратифікувати угоду про статус Представництва НАТО в Україні

Середа, 3 лютого 2016, 14:28

Верховна рада не змогла ратифікувати угоду між урядом України та Північноатлантичним альянсом про статус Представництва НАТО в Україні, яку було підписано 22 вересня 2015 року в Києві.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Зокрема, під час двох сигнальних голосувань на за відповідний закон проголосували 199 та 201 депутат.

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій попросив усі фракції обговорити питання дисципліни на своїх засіданнях і пообіцяв повернутися до голосування за цей документ.

"Це те, що згубить нас... Не політичне протистояння, а відсутність можливості ухвалювати рішення", - сказав Парубій, якого цитує УНІАН і закрив пленарне засідання ВР.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час представлення цього законопроекту з трибуни Верховної Ради заявив, що "це буде фактично посольство НАТО в Україні".

"Це представництво буде фактично повноцінним посольством... Персонал користуватиметься всіма привілеями Віденської конвенції. Через це представництво відбуватиметься координація всіх проектів, які нині відбуваються у сфері нашої взаємодії з НАТО", - сказав глава МЗС України.

Клімкін зазначив, що створення представництва "не є технічним моментом, це дуже важливий момент, який дозволить нам отримати нову динаміку у взаємодії з альянсом".

Угода передбачає створення Представництва НАТО в Україні, яке складається з офісу зв'язку НАТО та центру інформації та документації НАТО.

Згідно з пояснювальною запискою до закону, представництво має сприяти посиленню і розширенню участі України в усіх заходах співпраці з НАТО, наданню консультативної допомоги державним органам України, взаємодії з відповідними органами НАТО в контексті забезпечення відповідних заходів за лінією Україна-НАТО, програм співпраці та інших заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: