Олланд виступив проти нових компромісів з Британією щодо реформування ЄС

Четвер, 4 лютого 2016, 07:46

Президент Франції Франсуа Олланд в середу, 3 лютого, заявив, що виступає проти будь-яких "подальших переговорів" щодо реформування ЄС на вимогу Британії.

Про це пише BFMTV.

Олланда наголосив, що компроміс, який був оголошений напередодні у вигляді так званого плана Туска для Британії, має поважатися і в проект рішення щодо реформ не варто вносити подальших змін.

Він також підкреслив, що Лондону доведеться погоджуватися на те, що Європейська комісія вже запропонувала.

Президент, по суті, висловився проти "подальших переговорів" щодо вимог Британії на наступному засіданні Європейської ради 18 і 19 лютого, щоб уникнути виходу Британії з ЄС.

"Ми впевнені, що Британія залишається в ЄС. Компроміс був знайдений, він, без сумніву дозволяє знайти шляхи вирішення проблем, які досі, здавалося, важко вирішити, але, на європейській Раді не буде будь-яких подальших коригувань або "нових переговорів", - сказав Олланад після зустрічі з премʼєр-міністром Польщі Беатою Шидло.

"Ми підійшли до тієї межі, яка дає Британії необхідні гарантії і при цьому дозволяє поважати загальноєвропейські цінності і принципи", - додав він.

Нагадаємо, 2 лютого президент Європейської ради Дональд Туск представив план збереження Великої Британії в Євросоюзі.

Варто відзначити, не двилячись на те, що Девід Кемерон вважає план Туска щодо поступок з боку ЄС на вимоги Британії прийнятним, понад дві третини британців вважають ці пропозиції невдалими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.