В Єврокомісії вважають прийнятним план Туска щодо збереження Британії в ЄС - Юнкер

Середа, 3 лютого 2016, 14:33

Виступаючи в Європейському парламенті в Страсбурзі, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що пропозиції, розроблені Дональдом Туском, є прийнятними для Великої Британії та ЄС.

Про це повідомляється на сайті ЄК.

"Я тісно співпрацював з президентом Туском і прем'єр-міністром Кемероном для того, щоб сформувати пропозиції, представлені вчора", – сказав Юнкер.

Він також наголосив на тому, що ЄК підтримує план Туска.

"Тому комісія підтримує їх (пропозиції). Я завжди говорив, що хочу, щоб Велика Британія і надалі була членом Європейського Союзу на підставі "чесної угоди", – відзначив голова ЄК.

Втім, на думку очільника Єврокомісії, нові правила не мають придушувати конкуренцію в країнах ЄС.

"Як прем'єр-міністр Кемерон, ми всі хочемо, щоб Євросоюз став більш конкурентоспроможним і щоб в країнах ЄС було більше  робочих місць. Ми не повинні душити інновації та конкурентоспроможність правилами, які є занадто жорсткими і занадто детальними, особливо коли справа стосується малих і середніх підприємств", – додав Юнкер.

Як відомо, у плані, який розробили у президента Європейської Ради Дональда Туска, головним положенням є запровадження принципу так званого аварійного гальма на соціальні виплати для трудових мігрантів.

Окрім того, відомо, що ЄК і Британія домовились про механізм блокування небажаних законів.

Агенція AFP відзначає, премʼєр-міністр Британії Девід Кемерон у вівторок заявив, що план Туска став "реальним прогресом" у вирішенні питань, які турбують уряд Сполученого Королівства, і це дасть йому (Кемерону) аргументи для того, щоб агітувати британців проголосувати проти виходу з ЄС на референдумі, який має відбутися у червні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.