У Сирії загинули чотири російських генерали - ЗМІ

Четвер, 4 лютого 2016, 09:06

В сирійському регіоні Туркмандаги на кордоні з Туреччиною загинуло 15 військовослужбовців, вісім з яких мали звання генералів сирійської та російської армій.

Про це з посиланням на джерела в сирійській опозиції пише агенція Anadolu.

За інформацією видання, на місце проведення зустрічі високопоставлених офіцерів режиму Асада і російської армії сирійськими повстанцями був вчинений збройний напад.

Повідомляється, що в результаті атаки на групу офіцерів, озброєні опозиціонери знищили 15 військових, включаючи чотирьох російських і чотирьох сирійських генералів.

Як повідомляється, одним з убитих офіцерів армії Росії є генерал-лейтенант на ім'я "Юрій", який координував атаки на Туркмандаги.

Троє інших високопоставлених офіцерів російської армії були у званні генерал-майора.

Також агенція повідомила імена трьох убитих генералів армії режиму Асада. Це генерал Амед Мунзур, генерал Алі Джабір і генерал Алі Умран.

Варто додати, що напередодні російське Міноборони повідомило про те, що в Сирії загинув російський військовий радник, якого нагородили посмертно.

Як пише "РИА Новости", військовий радник загинув 1 лютого в результаті мінометного обстрілу з боку бойовиків ІДІЛ. Інформацію про значніші втрати російські офіційні джерела наразі не підтверджують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.