Правляча партія Словаччини втрачає підтримку за місяць до виборів

Четвер, 4 лютого 2016, 13:59

Останні опитування агенції MVK свідчать, що правляча партія Словаччини "Смер - Соціальна демократія"  має найнижчу підтримку за останній рік.

Як пише Reuters, таким чином, правляча нині у Словаччині партія, скоріш за все виграє вибори, проте у майбутньому складі парламенту змушена буде формувати коаліцію з іншими політичними силами.

За результатами останнього опитування MVK, партія "Смер - Соціальна демократія" має здобути 58 місць в парламенті зі 150.

Втім, разом з найбільш вірогідним союзником, націоналістичною партією СНП, "Смер - Соціальна демократія" може розраховувати на 76 місць.

Так, соцопитування свідчить, що на сьогодні за "Смер" готові проголосувати 32,1% опитаних, що нижче показника попереднього місяця, коли за правлячу партію готові були проголосувати  34,5 відсотка і набагато нижче 44,4% від виграшного результату на останніх виборах у 2012-му році.

Новачок, центристська партія Siet, яка прагне позиціонувати себе у якості головної опозиційної сили, має підтримку 14,6 відсотка опитаних.

Окрім цих політичних сил 5-відсотковий барʼєр на сьогодні долають Християнсько-демократичний рух (8,2%), партія "Міст-Хід" (6,0%), партія "Простих людей" (5,9%), СНП (10,1%), та партія етнічних угорців SMK (5,1%).

Відзначимо, що лідер "Смер" і прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо побудував свою передвиборчу кампанію на антимігрантських, а опозиція проводить кампанію, яка базується на антикорупційній риториці та необхідності економічних реформ.

Нагадаємо, нинішній уряд Словаччини застосовує жорстку антимігрантську риторику.

Так, наприкінці минулого року Словаччина подала позов до ЄС щодо квот на біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.