Прем'єр Польщі: пропозиції Кемерона щодо мігрантів "недостатньо хороші"

П'ятниця, 5 лютого 2016, 11:35

Уряд Польщі попередив Девіда Кемерона, що не підтримає навіть його пом'якшений варіант плану щодо позбавлення пільг трудових мігрантів з інших країн ЄС.

Про це в інтерв'ю виданню The Times повідомила премʼєр-міністр Польщі Беата Шидло.

Як відзначає видання, така заява Шидло зайвий раз свідчить про те, що Британії доведеться провести серйозну роботу перед самітом Євросоюзу, який починається 18 лютого, для того, щоб ухвалити узгоджений план реформування ЄС.

Кемерон має переконати Варшаву підтримати відміну пільг для трудових мігрантів на чотири роки.

"Ця пропозиція мені не подобається... ці пропозиції не достатньо хороші на нашу думку", – зазначила Шидло, коментуючи цю ініціативу.

Польський премʼєр наголосила на тому, що її уряд буде послідовно захищати інтереси поляків, які працюють в Британії.

Вона підкреслила, що одним із пріоритетів для Польщі полягає в тому, що зміни щодо системи соціального забезпечення не мають "торкнутися  700 тис. польських громадян, які в даний час легально проживають і працюють у Великій Британії".

Втім, польський лідер заявила, що в інших питаннях польський уряд готовий в цілому підтримати пропозиції Кемерона щодо реформування ЄС. Йдеться, зокрема про зміцнення "ролі національних парламентів та країн, які не входять до єврозони".

Видання також відзначає, поки що не зрозуміло, чи задоволена Польща зміною тональності щодо спірного питання соціального забезпечення трудових мігрантів, чи домагається політичної компенсації в інших областях.

Нагадаємо, 2 лютого президент Європейської ради Дональд Туск представив план збереження Великої Британії в Євросоюзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: