Кемерон домовився з Варшавою щодо угоди по реформуванню ЄС

П'ятниця, 5 лютого 2016, 15:11

Під час свого сьогоднішнього візиту до Польщі, премʼєр-міністр Британії Девід Кемерон знайшов порозуміння щодо угоди про реформування ЄС зі своєю колегою Беатою Шидло та головою правлячої партії "Право і Справедливість" Ярославом Качинським.

Про це пише Rzeczpospolita.

Так, повідомляється, що в одному з варшавських готелів Кемерон близько години говорив з Качинським.

Після зустрічі голова правлячої в Польщі партії зазначив, що політики досягли згоди щодо забезпечення соціальних прав поляків, які працюють у Великій Британії.

Качинський підкреслив, що розмова з прем'єр-міністром Кемероном була дуже змістовною і задовольнила обидві сторони.

Відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми соціального забезпечення поляків у Великій Британії, він відповів, що Польща і поляки отримали дуже багато, "повний захист тих, хто на цей момент у Великій Британії".

"Ми отримали дуже, дуже багато. Ми задоволені. Ми теж дуже задоволені. Наразі у стосунках з Британією мова йде про готовність до співпраці у всіх областях, пов'язаних, серед іншого, і з польською безпекою", – додав Качинський.

Зустрічі Кемерона і Качинського передувала зустріч британського і польського премʼєр-міністрів.

За результатами цієї зустрічі премʼєр Польщі Беата Шидло зазначила, що її країна пристала на частину пропозицій Лондона щодо реформування ЄС у частині "підвищення ролі національних парламентів та зменшення бюрократії", проте "переговорів і уточнення" потребують соціальні питання, пише Gazeta Wyborcza.

Варто зазначити, що для Польщі у переговорах з Лондоном по реформуванню ЄС найважчими були британські вимоги щодо  можливості обмеження доступу до соціальних пільг для мігрантів з інших країн ЄС.

Нагадаємо, 2 лютого президент Європейської ради Дональд Туск представив план збереження Великої Британії в Євросоюзі.

Раніше польський прем'єр Беата Шидло наголошувала на тому, що Польща навряд чи підтримає вимоги Британії у частині обмеження соціальних пільг для мігрантів у тому випадку, якщо постраждають інтереси 700 тис. поляків, які нині працюють у Великій Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.