У Німеччині накопичилося до 770 тис. нерозглянутих клопотань про притулок

П'ятниця, 5 лютого 2016, 18:55

Від 670 до 770 тисяч нерозглянутих клопотань про притулок накопичилося у відомстві у справах міграції Німеччини.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на голову Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF) Франка-Юргена Вайзе.

За словами Вайзе, розгляду на даний момент чекають майже 370 тисяч клопотань про притулок. Крім того, невирішеними залишаються справи від 300 до 400 тисяч мігрантів, які прибули на територію Німеччини, але ще не подавали заяв про надання статусу біженців.

Як повідомив глава BAMF, його відомство планує відкрити нові "приймальні центри" на території всіх федеральних земель, де клопотання про притулок будуть розглядатися в спішному порядку - протягом 48 годин. В цілому, буде створено близько 20 таких центрів.

За даними BAMF, в минулому деяким шукачам притулку в ФРН доводилося чекати до півроку і навіть довше, перш ніж їм дозволялося подати заяву з проханням про надання статусу біженців. Франк-Юрген Вайзе назвав таку ситуацію неприйнятною.

У нинішньому році BAMF очікує понад одного мільйона нових клопотань про притулок.

Франк-Юрген Вайзе зазначив, що потрібно розглядати по 6 тисяч клопотань в день, для того щоб впоратися з таким напливом заяв. Між тим у грудні BAMF щодня розглядав по 2 тисячі заяв. В січні 2015 року це число не перевищувало 600 в день.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.