НАТО допоможе Україні у створенні Сил спецоперацій - дипломат

Неділя, 7 лютого 2016, 14:51

Україна та НАТО найближчим часом досягнуть домовленості щодо співпраці у сфері створення Сил спеціальних операцій.

Про це повідомив виконуючий обов’язки глави Місії України при НАТО Єгор Божок, передає УНІАН.

"Найближчим часом – я не хотів би забігати наперед, але найближчим часом ви побачите конкретні результати та конкретні домовленості (щодо створення Сил спецоперацій), які ми укладемо з альянсом за результатами зустрічей президента України тут, у штаб-квартирі НАТО, а також у штабі командувача збройними силами НАТО в Європі у Монсі, які пройшли у грудні минулого року", - сказав Божок.

В.о. глави місії повідомив, що документ буде підписано найближчими тижнями в Україні.

"Це будуть домовленості про співпрацю України та НАТО у сфері створення Сил спеціальних операцій, який визначатиме низку конкретних напрямків, де ми отримаємо консультативну, навчальну та матеріально-технічну допомогу НАТО", - зазначив він.

За словами Божка, взаємодія альянсу та України у цій сфері "охоплюватиме дуже широкий спектр питань, починаючи від доктринальної бази, закінчуючи конкретною підготовкою і оснащенням конкретних бійців".

Крім того, за його словами, Україна та союзники по Північноатлантичному альянсу також найближчим часом досягнуть домовленостей щодо започаткування проекту допомоги НАТО у відбудові Військово-морських сил.

"Ми говоримо про відбудову за новими стандартами та зразками, що, де-факто, означає формування нових ВМС", - наголосив український дипломат.

Відповідаючи на запитання, в які часові рамки можливі відповідні домовленості, Божок зазначив, що ці проекти "орієнтуються на саміт" НАТО, проведення якого заплановано у липні у Варшаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.