Захід намагається запобігти референдуму по НАТО в Чорногорії - МЗС РФ

Понеділок, 8 лютого 2016, 09:48

Захід докладає "величезних зусиль", щоб запобігти проведенню референдуму в Чорногорії з питання приєднання країни до НАТО.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Олексій Мєшков, передає "РИА Новости".

"Наші з вами західні партнери, які все життя віщали про важливість демократії, просуванні демократичних принципів, зараз гарячково борються з таким властивим принципом демократії, як вільне волевиявлення народу, — я маю на увазі референдуми", - відзначив він.

"Ми з вами всі бачили істерію проти референдуму в Криму. Сьогодні докладаються величезні зусилля, щоб не дати провести референдум в Чорногорії з питання приєднання країни до НАТО, тому що ясно, що у проатлантичних сил немає впевненості, що чорногорський народ, якщо йому надати можливість вільно висловити свою думку, кинеться в обійми тих, хто недавно цю країну бомбив", — вважає російський дипломат.

Мєшков також заявив про очевидний "тиск, тих кроках, які робляться сьогодні в тих же Нідерландах навколо питання референдуму щодо угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною".

Раніше в МЗС Росії вже заявляли про глибокий розкол у чорногорському суспільстві щодо теми членства в НАТО і закликали провести референдум з питання приєднання до Альянсу.

Нагадаємо, глави МЗС країн НАТО 2 грудня ухвалили рішення запросити Чорногорію розпочати переговори щодо вступу до Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: