В Кремлі назвали абсурдними заяви Ердогана про окупацію Росією частини Сирії

Вівторок, 9 лютого 2016, 12:31

В адміністрації президента РФ назвали абсурдними з точки зору міжнародного права слова президента РФ Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що Росія нібито окупувала частину території Сирії.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Що стосується заяв президента Ердогана (агенція нагадує, що минулої неділі Ердоган дав інтерв'ю агентству Bloomberg) про те, що Росія окупує частину Сирії, то з юридичної точки зору і з точки зору міжнародного права вони невірні, вони абсурдні", - сказав він.

Пєсков вчергове наголосив на тому, що військово-космічні сили Росії знаходяться в Сирії за запрошенням легітимного сирійського керівництва.

"Відповідно про який-небудь окупації мови просто не може йти ні де-юре, ні де-факто", - підкреслив Пєсков.

Прес-секретар Путіна також відзначив, що відносини РФ і Туреччини знаходяться в найгіршому стані за останні десятиліття, і не він не бачить можливості нормалізувати їх протягом найближчого часу.

"Відносини зараз у найгіршому стані за останні кілька десятиліть. І ми дуже жалкуємо в зв'язку з цим, але однозначно констатуємо, що Росія не є винуватцем цього стану", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше РФ звинуватила Туреччину у підготовці вторгнення в Сирію. Президент Туреччини назвав ці заяви Міноборони РФ смішними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: