В ЄС торік встановлені рекордні потужності з виробництва енергії з вітру

Вівторок, 9 лютого 2016, 18:53

Європа минулого року ввела в експлуатацію потужності з виробництва 12,8 ГВт електроенергії з вітру, що стало новим рекордом для країн ЄС.

Таким чином, як пише Bloomberg, вітрова енергетика обійшла гідроенергію, яка тепер опинилась на третьому місці серед джерел енергії.

Лідерство за показником запущених потужностей займає Німеччина, де було введено в експлуатацію 47% з 12,8-ГВт нових вітроенергетичних потужностей в регіоні, зазначається у звіті Європейської асоціації з вітроенергетики (European Wind Energy Association, EWEA), який цитує агенція.

Окрім Німеччини, значна частина нових запроваджених потужностей припали на такі країни: 9,9% - на Польщу, 8,4% - на Францію, 7,6% - на Великобританію. Іспанія, яка раніше була лідером сектора, взагалі не побудувала нових вітряних електростанцій минулого року.

При цьому в звіті асоціації зазначено, що компанії, які виготовляють електроенергію з традиційних джерел, тобто, вугілля й вуглеводні, в минулому році вивели з експлуатації більше потужностей, ніж увели.

"Енергія вітру становить одну третину всіх нових енергетичних установок з 2000 року в ЄС", - повідомили в асоціації.

Вітроенергетика бурхливо розвивається в Європі, оскільки держави-члени ЄМ прагнуть до зниження викидів на 40 відсотків за чотири десятиліття до 2030 р для боротьби зі зміною клімату.

Цей вид енергетики стає все більш конкурентоздатним.

Інвестори вже вклали рекордні 26,4 млрд євро у розвиток вітрової енергетики по всій Європі до 2015 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.