Штайнмаєр: вибори на Донбасі мають відбутися в першій половині року

Вівторок, 1 березня 2016, 10:04

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розраховує, що вибори на Донбасі відбудуться в першій половині цього року.

Про це він заявив після закінчення засідання Радбезу ООН, де представив програму Організації з безпеки і співпраці в Європі на 2016 рік, рік головування в ній ФРН, повідомляє Укрінформ.

"Ми постараємося досягти якогось прогресу, особливо в питанні ситуації з безпекою, і обговорити нове виборче право для східної України, для Донбасу, що є основною умовою для проведення виборів, які мають відбутися в першій половині цього року", - заявив Штайнмаєр.

За його словами, це будуть основні питання, які глави МЗС "нормандського формату" обговорять в найближчий четвер, 3 березня, в Парижі.

Штайнмаєр констатував, що "ми, як і раніше, далекі від політичного вирішення". Хоча, на думку міністра, удалося все ж розрядити, деескалувати ситуацію, число жертв і порушень перемир'я, як і раніше, дуже високе.

Як повідомлялося, на зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі Штаймаєр заявив, що Мінські угоди можуть бути поставлені під сумнів, доки сторони конфлікту на сході України не досягнуть більш швидкого прогресу у виконанні домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: