Глава МЗС Данії критикує Меркель за недооцінку кризи біженців

Четвер, 10 березня 2016, 10:00

Канцлер Німеччини Ангела Меркель недооцінила масштаби напливу біженців до її країни внаслідок політики відкритих дверей, що діяла раніше.

Про це заявив міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен, повідомляє видання The Local.

"Гадаю, що Меркель здивована тою кількістю біженців, що продовжують прибувати до Німеччини. Вона думала, що криза піде на спад", - сказав він.

"Її вже звинувачували у тому, що вона фактично запрошує біженців з усього світу: "Будь ласка, приїздіть до Німеччини, вам тут будуть раді, ви отримаєте дім і роботу", - нагадав міністр.

Як відомо, канцлер Німеччини перебуває під значним тиском у своїй країні через понад мільйон біженців, що прибули до країни і продовжують прибувати.

Після цього Меркель взяла на себе ініціативу в переговорах щодо угоди з Туреччиною, за якого мігранти, що прибуватимуть в Греції будуть відправлені назад в обмін на фінансову допомогу біженцям на турецькій території.

"Хоч і пізно, але тепер вона взяла на себе відповідальність, і вона робить добру роботу", - зазначив Єнсен.

"Іноді їй (Меркель) треба і слухати інших, бо хай наскільки велика Німеччина, вона не може вирішувати за решту 27 держав", - зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що лідери ЄС на міні-саміті з міграції ЄС-Туреччина, який відбувся у понеділок 7 березня досягли значного прогресу в переговорах з Туреччиною щодо майбутньої угоди для зменшення напливу мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.