Польські депутати у квітні представлять в Гаазі доповідь про злочини РФ на Донбасі

Четвер, 10 березня 2016, 11:22

Польські депутати у квітні представлять в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі доповідь про військові злочини РФ на Донбасі.

Про це заявила депутат польського Сейму Малгожата Госевська в інтерв’ю "Радио Польша".

"Доповідь – це лише частина свідчень, але ми представимо повні свідчення конкретних людей – жертв цих злочинів, у яких є імена і прізвища. Ми також представимо досьє на військових злочинців", - сказала вона, висловивши сподівання, що суд покарає їх.

Депутат зазначила, що доповідь переслідує кілька цілей: вислухати жертв, показати злочинців і довести участь Росії в цих злочинах.

За словами Госевської, доповідь можуть представити 5 квітня, однак поки остаточна дата невідома, йде узгодження деталей.

"Доповідь буде оприлюднена також в інших країнах Європи. Сподіваюся, що в найближчій перспективі ми зможемо представити наші матеріали і в українській Верховній раді", - зазначила депутат.

Як повідомлялося, депутат нижньої палати польського парламенту Малгожата Госевська опублікувала доповідь "Російські військові злочини в Східній Україні у 2014 році" 18 грудня.

В основу документу покладено більше 60 інтерв'ю, які польські експерти провели з полоненими.

Говориться у звіті, передовсім про позбавлення волі, фізичні та психічні тортури, пограбування і вбивства. Частина матеріалів вражає своєю жорстокістю. У документі 153 сторінки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.