США направили стратегічні бомбардувальники до Азії на тлі погроз КНДР

Четвер, 10 березня 2016, 18:01

Сполучені Штати направили три стелс-бомбардувальники, здатні нести ядерну зброю, для військових навчань в Азії на тлі зростання напруженості на Корейському півострові.

Про це повідомляє AFP.

"Останні події демонструють, що зберігається необхідність забезпечення послідовної і надійної військово-повітряної сили на всьому Індо-Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - сказав генерал Лорі Дж. Робінсон, командувач Тихоокеанських військово-повітряних сил.

Американські військові чиновники відмовилися сказати точно, які саме літаки направлені до Азії, але скоріше за все будуть розгорнуті стратегічні бомбардувальники B-2, яких ВПС США має близько 20.

Як повідомлялося, Північна Корея пригрозила США і Південній Кореї превентивним ядерним ударом через масштабні військові навчання, які розпочали Сеул і Вашингтон.

2 березня Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї черех її ракетні випробування

Санкції включають в себе обов'язковий огляд вантажів, які виїжджають та в'їжджають до Північної Кореї по суші, морю чи повітрю.

Також нові санкції включатимуть заборону на продаж або поставки стрілецької зброї та легких озброєнь Пхеньяну; і висилку корейських дипломатів , що займаються незаконною діяльністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.