Лідер КНДР наказав військовим бути готовими застосувати ядерну зброю

П'ятниця, 4 березня 2016, 08:09

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав тримати ядерну зброю в стані готовності до використання у будь-який момент.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, посилаючись на заяву, зроблену центральним агентством новин КНДР (ЦТАК).

"КНДР має збільшити можливості своїх ядерних сил як кількісно, так і якісно. В ім'я національної оборони, ядерні боєголовки повинні бути готові завдати удару в будь-який момент", - заявив Кім Чен Ин.

Кім Чен Ин зробив цю заяву під час відвідування випробувань нової системи залпового вогню. Про точний час і місце проведення випробувань не повідомляється.

Представники Південної Кореї стверджують, що випробування відбулися в північно-східному прибережному місті Вонсан в четвер, коли на півночі були помічені шість пусків ракет малої дальності у бік Японського моря.

Передбачається, що нові артилерійські системи – це системи залпового вогню 300-міліметрового калібру. Система, як вважають, має дальність ураження до 200 кілометрів - достатньо, щоб вдарити по південнокорейським і американським військовим базам на території Південної Кореї.

Як повідомлялося, 2 березня Рада Безпеки ООН в середу одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї.

Санкції включають в себе обов'язковий огляд вантажів, які виїжджають та в'їжджають до Північної Кореї по суші, морю чи повітрю.

Також нові санкції включатимуть заборону на продаж або поставки стрілецької зброї та легких озброєнь Пхеньяну; і висилку корейських дипломатів , що займаються незаконною діяльністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.