Єврокомісія у квітні ще раз вивчить ситуацію з верховенством права в Польщі

П'ятниця, 11 березня 2016, 14:52

У квітні Європейська комісія знову повернеться до питання про дотримання принципів верховенства права нинішнім урядом Польщі.

Про це повідомив сьогодні представник Єврокомісії Маргарітас Схінас, передає Reuters.

Єврокомісія має повернутися до розгляду цього питання після того, як буде вивчений висновок Венеціанської комісії, який має бути оприлюднений 11 березня.

"Після того, як Венеціанська комісія оприлюднить свою оцінку (законодавчих змін у Польщі), Європейська комісія вивчить і візьме її до уваги, коли повернеться до цього питання після Великодня на основі рекомендації першого віце-президента Франса Тіммерманса", – заявив він на брифінгу.

Раніше повідомлялося, що 26 лютого до МЗС Польщі надійшов попередній варіант висновку "Венеціанки" щодо скандальних законодавчих змін у Польщі наприкінці минулого року.

Як відомо, що міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вирішив звернутися до Венеціанської комісії з тим, щоб отримати її оцінку законодавчих змін щодо Конституційного суду Польщі.

Нагадаємо також, що 13 січня 2016 року, Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніх змін у законодавстві про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.