Польща готова до полеміки з "Венеціанкою" через закон про Конституційний суд

Четвер, 10 березня 2016, 13:10

Польська делегація буде спростовувати звинувачення щодо законів про Конституційний суд на засіданні Венеціанської комісії 11 березня.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Onet.pl.

В засіданні Венеціанської комісії в п'ятницю візьмуть участь заступник голови МЗС Польщі Конрад Шиманський, заступник державного секретаря в міністерстві юстиції Марчін Вахол і заступник держсекретаря в міністерстві закордонних справ Олександр Степковський.

"В основному ми будемо апелювати до нашого прохання вивчити ситуацію з правової точки зору. Комісія в своїй оцінці вийшла за межі і піде ще далі, оскільки посилатиметься на вчорашнє рішення Конституційного суду. Ми вважаємо, що цей висновок не є вироком, а політичною позицією", - сказав Ващиковський.

Як повідомлялося, Конституційний суд Польщі (Конституційний трибунал) визнав такими, що суперечать Конституції країни зміни до законодавства про Конституційний суд, які були ухвалені правлячою партією "Право і Справедливість" восени 2015 року.

За його словами, проект оцінки Венеціанської комісії також репрезентує певну політичну позицію.

Раніше повідомлялося, що "Венеціанка" розкритикувала польський закон про Конституційний суд.

Як відомо, Єврокомісія розпочала безпрецедентне розслідування спірних реформ конституційного суду та посилення контролю за суспільними ЗМІ в Польщі у січні 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.