Вибух в Анкарі здійснила терористка-смертниця - ЗМІ

Понеділок, 14 березня 2016, 11:12

Вибух в Анкарі, внаслідок якого загинуло вже 37 осіб, здійснила терористка-смертниця, що входила до лав забороненої Робітничої партії Курдистану.

Про це повідомляє Hurriyet з посиланням на власні джерела в поліції.

Як зауважує видання, терористку було ідентифіковано по відбиткам пальців.

За інформацією правоохоронних органів, вона вчилася в університеті міста Баликесір (північно-західна Туреччина) та вступила до лав РПК ще в 2013 році.

Разом з іншою студенткою університету підозрювана постала перед судом за звинуваченнями щодо участі в терористичній організації. Останнє слухання щодо справи відбулося в грудні 2015 року, її було відкладено.

Окрім того, за інформацією видання, поліція Туреччини очікує подальших спроб РПК влаштувати теракти 20 березня.

Наразі правоохоронні органи оголосили в розшук 20 автомобілів, за допомогою яких можуть здійснюватися атаки.

Як повідомлялося, в неділю ввечері на автобусній зупинці в центрі Анкари було підірвано автомобіль з вибухівкою. Кількість загиблих станом на ранок понеділка становить 37 осіб.

За попередніми даними, до вибуху в Анкарі можуть бути причетні бойовики Робітничої партії Курдистану, або пов’язаного з нею терористичного угруповання

Це вже третій великий вибух у столиці Туреччини з жовтня минулого року.  Так, 10 жовтня внаслідок теракту "Ісламської держави" загинули 103 людини. 17 лютого атака, спрямована на військових, забрала життя 29 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.