РФ проти нових санкцій ООН щодо Ірану через ракетні випробування

Понеділок, 14 березня 2016, 16:53

Іран не повинен зіткнутися з новими санкціями Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй санкцій через недавні випробування балістичних ракет, тому що вони не порушують резолюцію ООН.

Про це заявив посол Росії в ООН Віталій Чуркін, повідомляє Reuters.

Коли його запитали, чи варто застосувати щодо Ірана нові санкції через випробування ракет, Чуркін сказав: "ясна і коротка відповідь: ні." Як відомо, Росія має право вето у Радбезі ООН.

США і Франція раніше заявили, що якщо підтвердиться, що у випробуваннях брали участь здатні нести ядерний заряд балістичні ракети, це означатиме порушення Іраном резолюції Ради ООН, прийнятої в липні.

Очікується, що ракетні випробування Ірану будуть обговорюватися міністрами закордонних справ ЄС на засіданні 14 березня. Вашингтон також звернувся до Ради безпеки ООН з проханням обговорити це питання.

Корпус вартових Ісламської революції заявив, що провів випробування декількох балістичних ракет по всій країні 8 березня. Іран стверджує, що запуск ракети був частиною військових навчань.

Як відомо, 16 січня 2016 року з Ірану зняли міжнародні санкції.

Зняття санкцій також означає, що Іран отримав доступ до $100 млрд, які раніше були заблоковані, після зняття міжнародних економічних санкцій у рамках ядерної угоди між Тегераном та країнами Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.