В Австрії на шість років засудили імама, який вербував чоловіків до ІДІЛ

Вівторок, 15 березня 2016, 15:59

Австрійський суд визнав винним у тероризмі радикального проповідника і призначив йому покарання у вигляді шести років за гратами.

Про це повідомляє The Local.

Суд австрійського міста Грац визначив, що 42-річний імам, родом з Чечні, умовив кількох молодих чоловіків вирушити в Сирію, щоб приєднатися до джихаду.

Також стало відомо, що троє чоловіків загинули через кілька днів після прибуття на лінію зіткнення, в тому числі і молодий чоловік жінки, якій проповідник потім запропонував стати його третьою дружиною. Він також погодився усиновити її трьох дітей, батька яких він послав на смерть.

Жінка також опинилася під слідством, коли стало відомо, що вона намагалася виїхати в Сирію з трьома дітьми.

Жінку зупинили на кордоні після того, як її сім'я поскаржилася, що вона збиралася приєднатися до ІДІЛ. Пізніше вони зізналися, що у них немає доказів, і діяли вони від відчаю, щоб зупинити вивезення дітей із країни

Загалом троє чоловіків і жінка були засуджені за членство в терористичній організації. Проповідник отримав шість років позбавлення волі, двоє інших чоловіків були засуджені до п'яти років за ґратами, а жінка отримала 15 місяців ув’язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.