В Єврокомісії нагадали Україні про зобов’язання для отримання безвізового режиму

Середа, 2 березня 2016, 16:08

Європейська комісія надасть свої рекомендації Європейському парламенту та Раді ЄС стосовно скасування візового режиму з Україною після виконання Україною взятих на себе зобов’язань та підсумкового звіту з цього питання. 

Про це заявила речниця Єврокомісії Тове Ернст, коментуючи інформацію, що безвізовий режим для Грузії та України розглядатиметься окремо, передає Deutsche Welle.

"Ми сподіваємось, що це (виконання Україною зобов’язань - Ред.) відбудеться скоро", - зазначила Ернст.

При цьому в Єврокомісії не стали коментувати причини цього рішення, а також те, чи вплине це якось на шанси України отримати безвізовий режим з Євросоюзом.

Нагадаємо, раніше доповідач Європарламенту по Грузії Андрес Мамикінс заявив, що питання надання Грузії візової лібералізації ЄСбуде розглядатися окремо від України.

За його словами, виокремлення питання Грузії на підставі окремого рішення було прийнято вчора і буде опубліковано найближчим часом.

Як повідомлялося, 26 лютого ЗМІ повідомили, що Єврокомісія подасть Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже цього тижня, подача такої ініціативи щодо України відкладається.

Як йшлося у статті "Розділення "безвізової заявки" України та Грузії. Що це означає на практиці" на сайті "Європейської правди", українсько-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.