МЗС розробило рекомендації для українців в Брюсселі

Вівторок, 22 березня 2016, 12:33

МЗС України радить українцям утриматися від поїздок до Брюсселя, а тим, хто вже перебуває в столиці Бельгії, не відвідувати людні місця.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"У зв’язку зі скоєнням 22 березня 2016 р. терористичних актів у Брюсселі громадянам України рекомендується утриматися від поїздок до м. Брюссель та столичного регіону Королівства Бельгії до нормалізації безпекової ситуації", - наголошується в заяві.

"МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у Бельгії, виявляти підвищену увагу і обережність, уникати місць масового зібрання людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевої влади", - наголошує відомство.

У разі, ж коли українці опинилися на місці теракту, дипломатичне відомство закликає  "не панікувати, оцінити найбільш безпечні шляхи та покинути приміщення, уникати натовпу, шукати захисту у правоохоронців та сил безпеки, укриття у безпечних приміщеннях, а також прагнути невідкладно повідомити про себе поліцію або посольство".

"У зв’язку з ймовірним запровадженням надзвичайного стану бути готовими до перевірки документів та особистого контролю, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу, мету вашого перебування та місце проживання у Бельгії; виконувати всі вказівки та демонструвати готовність до співпраці з правоохоронцями", - підкреслюється в повідомленні.

У випадку потрапляння  у надзвичайну ситуацію українцям рекомендується повідомити про це на телефони посольства України у Бельгії +32 0 47-625-77-35, +32 0 2-379-21-00, +32 0 2-379-21-11, +32 0 2-379-21-19 або на "гарячу лінію" Департаменту консульської служби +38 044 238 16 57.

Як повідомлялось раніше, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужних вибухи. За неофіційними даними, загинули 13 осіб, поранені – 35.

Відзначимо, що наразі офіційно про причини вибуху не повідомлялося.

Проте вже з'явилася інформація про те, що винуватцем вибухів в аеропорту Брюсселя вранці 22 березня був терорист-смертник.

За інформацією бельгійських ЗМІ, вибухи в аеропорту Брюсселя пролунали біля стійки реєстрації авіакомпанії AmericanAir.

Пізніше в Брюсселі пролунав вибух біля станції метро Maelbeek, поблизу кварталу з установами ЄС.

За неофіційною інформацією, від цього вибуху загинуло щонайменше 10 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.