У Франції заарештували підозрюваного у підготовці нових терактів

П'ятниця, 25 березня 2016, 09:18

У четвер французька поліція провела в передмісті Парижа Аржантей операцію з затримання підозрюваного у підготовці нових терактів.

За словами глави МВС Франції Бернара Казньова, поліції вдалося відвернути теракт, який був вже на високій стадії готовності, повідомляє Le Figaro.

"Поки немає вагомих доказів, що запланована атака пов’язана з терактами в Парижі і Брюсселі", - сказав Казньов.

Повідомляється, що операція з затримання, деталі якої міністр оприлюднив у четвер ввечері, пройшла в ніч на 24 березня в багатоквартирному будинку на підставі ордера, виданого слідчим суддею антитерористичного центру Парижа.

На час операції з будинку було евакуйовано його мешканців, а журналістів попросили триматися подалі.

"Заарештований чоловік є громадянином Франції, який підозрюється в участі у високоорганізованій терористичній мережі, яка планувала завдати ударів по Франції", - сказав міністр.

За його словами, затриманню підозрювало передувало ретельне розслідування, яке тривало кілька тижні у тісній співпраці з службами інших європейських країн.

Це може бути дванадцята спроба теракту, яку французькій поліції вдалося відвернути протягом останніх 15 місяців.

З початку 2016 року близько 75 осіб, пов'язаних з терористичною діяльністю, були арештовані по всій Франції. Арешти призвели до 37 обвинувальних вироків і 28 випадків тюремних ув'язнень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: