В уряді Німеччини занепокоєні зникненням свинини з раціону школярів

Субота, 26 березня 2016, 16:55

Міністр продовольства Німеччини Крістіан Шмідт виступає проти відмови від свинини в їдальнях німецьких шкіл.

Про це він повідомив в інтерв'ю газетам медіагрупи Funke, повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, міністр застерігає від вилучення свинини з меню шкільних та дитсадівських їдалень заради того, щоб не ображати почуття мусульман.

"Я із занепокоєнням дізнаюся, що свинина виключається з раціону шкіл і дитячих садів. Ми не повинні відповідати на обумовлені культурою відмінності в харчуванні пошуком найменшого спільного знаменника", - підкреслив міністр.

"Останнім часом почастішали повідомлення про те, що столові все частіше відмовляються від свинини з поваги до релігійних звичаїв. Харчування в дитячих садах і школах не може базуватися виключно на критеріях "халяльний" або "кошерний", - наголосив очільник міністерства.

Він визнав, що різноманітне харчування означає більш високі витрати.

"Проте, якщо ми хочемо зберегти повагу до культурних звичок і традицій, то ми повинні докладати зусиль до цього. Кожен має право їсти те, до чого він звик, але компроміс не може полягати в тому, що кожен повинен буде їсти лише листя салату", - підкреслив Шмідт.

Раніше повідомлялося, що у 2015 році в Німеччині зафіксували історичний рекорд показників міграції.

Основна частина мігрантів мусульманського походження, що збільшує і так досить чисельну мусульманську общину в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: