Франція пропускатиме мігрантів до Британії у випадку виходу її з ЄС - міністр

Четвер, 3 березня 2016, 10:18

Франція може закінчитися допускати британських силовиків до прикордонного контролю в Кале і надати можливість мігрантам безперешкодно перетинати Ла-Манш, якщо Велика Британія вийде з ЄС.

Про це повідомив міністр фінансів Франції Еммануель Макрон в інтервʼю Financial Times, повідомляє ВВС.

 Він також підкреслив, що його країна також може обмежити Британії доступ до єдиного ринку і переманить лондонських банкірів.

Макрон заявив, що якщо британції на референдумі проголосують на користь виходу Британії з ЄС, так званого Brexit, то це призведе до денонсації угоди між Францією та Британією, яка дозволяє британцям здійснювати прикордонний контроль на французькій стороні каналу.

Нагадаємо, напередодні уряд Сполученого Королівства опублікував доповідь, в якій вказано, що Британія буде слабшою, вийшовши зі складу Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що за останніми опитуваннями за вихід Великої Британії з ЄС готові проголосувати 52% британців.

Варто додати, що в понеділок розпочалися роботи з демонтажу частини табору мігрантів в Кале, які намагаються потрапити до Британії, відомого як "джунглі".

Там досі одночасно проживали декілька тисяч мігрантів, які час від часу робили спробу штурму тунелю під Ла-Маншем, намагаючись потрапити до Британії.

Минулого тижня французький суд схвалив рішення місцевої влади щодо демонтажу частини табору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.