США починають військові навчання в Арктиці

Четвер, 3 березня 2016, 15:23

По мірі того, як Росія активізує свою військову діяльність в Арктиці, ВМС США теж продовжують свою роботу на Крайній Півночі, але офіційно місія, як і раніше, зосереджена на наукових, а не на військових завданнях.

Про це пише видання The Wall Street Journal.

У середу США оголосили про початок нових військових арктичних навчань, в яких також беруть участь військові з Канади, Норвегії та Британії, на тлі активізації критики з боку західних союзників щодо російської військової діяльності в Арктиці.

В цьому році на навчаннях не проводитимуть торпедні стрільби і вони будуть спрямовані на вивчення того, як приховати або виявити підводні човни в мінливих умовах Арктики.

Раніше на цьому тижні ВМС США провели церемонію закладки фундаменту полярної станції. Чиновник військово-морського флоту сказав, що це не відповідь на відновлення російської військової присутності в Арктиці, а пов'язано зі змінами кліматичних умов у регіоні.

"Це зміна середовища, ми повинні знати, як і чому це відбувається, щоб працювати там. Це не викликано діями Росії", - сказав представник ВМС США.

У вівторок, 1 березня, верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що Росія займається мілітаризацією Арктичного регіону.

Він був здивований розміром деяких військових навчань Росії в Арктиці. "Вони, безумовно, збільшили свої можливості та потенціал там", - сказав Брідлав.

Як повідомлялося, Росія веде будівництво бази протиповітряної оборони на острові Середній, який входить в архіпелаг Сєдова у складі Північної Землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: