ЄС в 2016 році майже вдвічі збільшить фінансування проектів в Білорусі

Четвер, 31 березня 2016, 20:50

Євросоюз в цьому році збільшить фінансування проектів в Білорусі майже вдвічі в порівнянні з 2015 роком, до 29 мільйонів євро.

Про це заявила глава представництва ЄС в Білорусі Андреа Вікторин, повідомляє агентство БелТА.

"Ми збільшили наш обсяг підтримки майже в два рази, на 2016 рік він становить 29 млн євро. У них входить три так званих пріоритети: питання міграції, регіональний економічний розвиток, надання технічної допомоги", - зазначила Андреа Вікторин.

При цьому вона підкреслила, що цифри підтримки - це не головне. Набагато важливіше організація співпраці між місцевою владою, громадянським суспільством, іншими партнерами з метою сталого розвитку регіонів.

"Важливо також, щоб розвивалася ініціатива знизу", - сказала Андреа Вікторин.

Сьогодні в Мінську відбулася урочиста церемонія підписання меморандумів про взаєморозуміння між Програмою розвитку ООН та виконавчими комітетами 30 пілотних районів проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН "Сприяння розвитку на місцевому рівні в Республіці Білорусь".

Меморандуми є символами готовності 30 пілотних районів Білорусі випробувати територіально орієнтований підхід до розвитку малих міст і сільських територій. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.