Литва просить у Єврокомісії ще 75 млн євро допомоги молочникам

П'ятниця, 4 березня 2016, 18:51

Литва просить у Єврокомісії додаткові 75 млн євро для допомоги литовському молочному сектору, що постраждав від російського ембарго  і світового падіння цін на молоко.

Про це повідомляє видання Delfi.

Міністр сільського господарства Віргінія Балтрайтене повідомила, що після отримання цієї допомоги ще стільки ж фермерам виділить держава.

"Якщо частина цих коштів нам буде виділена, то таку ж суму асигнувань виділять з держбюджету", - повідомила Балтрайтене.

За її словами, заяву на отримання допомоги було подано в ЄК в лютому.

Вона зазначила, що в Брюсселі буде обговорюватися і можливість регулювання виробництва молока в ЄС, однак проти такої пропозиції можуть виступити Ірландія, Голландія і Польща.

"Ми просимо, щоб в цей період регулювалося виробництво молока, оскільки деякі держави значно підвищили його виробництво, тому надлишок молока такий великий", - зазначила міністр.

У вересні минулого року ЄК виділила Литві 12,63 млн. євро на дотації литовським молочникам із загального пакету допомоги сільському господарству ЄС в обсязі 500 млн. євро, а в кінці року з литовського бюджету фермерам було виділено ще 12,23 млн. євро допомоги.

За даними міністерства, в 2015 році литовський молочний сектор отримав з нацбюджету і за рахунок асигнувань ЄС в цілому 72 млн. євро допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.