Латвійські молочники влаштують акції протесту у Брюсселі

Понеділок, 24 листопада 2014, 14:41

Латвійські фермери візьмуть участь в акціях протесту в Брюсселі, які відбудуться на початку грудня.

Про це розповів в ефірі LTV1 глава асоціації "Фермерський парламент" Юріс Лаздінш, повідомляє латвійське видання Finance Net.

За його словами, латвійські молочники невдоволені компенсацією у розмірі 7,7 млн євро, яку минулого тижня виділила їм Єврокомісія на покриття збитків, пов’язаних з введенням Росією ембарго на продукти з ЄС.

"Нас глибоко образила виділена сума. Ціни впали на 30% - 6-7 центів з одного літра. Єврокомісія компенсує лише 1 цент" - зазначив Лаздінш.

"8 млн євро – саме стільки щомісяця втрачають латвійські виробники молока", - наголосив він.

"Ми не можемо змиритись з таким рішенням Європи. Тому балтійські фермери мають намір взяти участь в акціях протесту на початку грудня в Брюсселі" - сказав Лаздінш.

Крім того, він додав, що буде вести переговори з Міністерством сільського господарства про якнайскоріший пошук нових ринків збуту продукції.

Нагадаємо, минулого тижня ЄС надав пакет допомоги у розмірі 28 млн євро виробникам молочної продукції з країн Балтії, які постраждали від російського ембарго.

Молочники звинувачували європейських чиновників у тому, що з часу введення Росією ембарго на продовольчі товари з країн Заходу, ЄС не надав жодної фінансової підтримки виробникам молочної продукції.  В зв’язку з цим вони погрожували провести страйки у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.