Російські молочники просять посилити продовольче ембарго для країн ЄС - ЗМІ

Понеділок, 6 квітня 2015, 08:49

Російські виробники молочної продукції попросили уряд посилити контроль за імпортною продукцією та розширити санкційний список.

Про це йдеться в листі галузевої асоціації "Союзмолоко" до віце-прем'єра Аркадія Дворковича і міністра сільського господарства Миколи Федорова, пише російська газета "Известия".

Зокрема, як зазначається, виробники молока просять включити до списку сироподібну продукцію, вироблену з рослинних жирів.

Імпорт таких продуктів з Франції, Данії, Литви і Польщі в листопаді-грудні 2014 року досяг 6 тис. тонн, пише видання.

Окрім того, як відзначає асоціація, під виглядом "сирного продукту з рослинним жиром" насправді здійснюється постійне ввезення на територію РФ сиру європейського походження.

Також у листі йдеться про те, що в кінці 2014 року почалися поставки з Польщі та Литви сироподібної продукції за "офшорним договорами", з допомогою таких схем змінюється країна походження товару.

Завдяки таким контрактами через реекспортерів на територію РФ потрапили 2,8 тис. тонн сиру, відзначає "Союзмолоко".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія може послабити продовольче ембарго для трьох країн ЄС.

Як відомо, у серпні 2014 року Росія оголосила про заборону на постачання м'ясної продукції, овочів і фруктів, морепродуктів та охолодженої риби, молока і молочних продуктів з країн Євросоюзу, Австралії, Канади, Норвегії та США.

Це стало відповіддю на санкції проти РФ у зв'язку з ситуацією на сході України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: