РосЗМІ підтвердили: ЄС зніме санкції лише з померлих росіян

Вівторок, 8 березня 2016, 15:36

З санкційного списку ЄС проти осіб та організацій, яких вважають винними у порушені територіального суверенітету України, будуть виключені троє осіб, які померли за час дії заходів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на власні джерела в ЄС.

За інформацією видання, комітет постійних представників країн ЄС (COREPER) схвалить у середу на своєму засіданні в Брюсселі рішення про продовження на 6 місяців санкцій щодо 146 фізичних і 37 юридичних осіб з Росії і України.

"Так, COREPER ухвалить завтра таке рішення, і, я думаю, що Рада ЄС його затвердить 10 березня", - зазначив співрозмовник агенції.

За його словами, зі списку осіб, яких у ЄС вважають винними в діях, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, виключені троє осіб, які померли за час дії обмежувальних заходів.

Джерело не назвало дату опублікування цього рішення в "Офіційному журналі" Євросоюзу, зазначивши, що вона буде названа в офіційній постанові Ради ЄС.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз має намір продовжити санкції проти 149 фізичних і 37 юридичних осіб РФ, термін дії яких закінчується у березні цього року.

Нагадаємо, що адресні санкції означають заморожування коштів осіб та організацій, внесених в "чорний список", в банках країн Євросоюзу і заборона на візи для в'їзду в Євросоюз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.