The Sun пише, що королева підтримала вихід з ЄС. Офіційні особи спростовують

оновлено
Середа, 9 березня 2016, 08:30

Британська газета The Sun повідомила, що королева Великої Британії Єлизавета II нібито підтримує вихід країни з ЄС, хоча видання не мало жодного підтвердження своїх висновків і мало достатньо офіційних заяв, що спростовували їх повідомлення.

Скандальна публікація розміщена на сайті видання.

Як відзначає The Sun, свої євроскептичні погляди Єлизавета II  висловила, спілкуючись з тоді ще віце-прем'єром країни Ніком Клеггом під час обіду у Віндзорському замку.

За інформацією видання, королева заявила, що ЄС "рухається в неправильному" напрямку.

"У людей, які чули їхню розмову, не залишилося сумнівів щодо поглядів королеви на європейську інтеграцію", - розповіло The Sun джерело.

За його словами, розмова тривала досить довго і свідчила про заклопотаність британської королеви з цього приводу. Окрім того, пише The Sun, Єлизавета II висловила свої євроскептичні погляди також під час зустрічі з британськими парламентарями в Букінгемському палаці. Відповідаючи на питання одного з депутатів щодо її поглядів на ЄС, королева нібито заявила, що "не розуміє Європу".

Водночас Букінгемський палац спростував повідомлення ЗМІ та заявив про "політичну нейтральність" Єлизавети II.

"Королева залишається політично нейтральною, так як і протягом останніх 63 років. Ми б ніколи не коментуватимемо помилкові, анонімні джерела. Референдум буде питанням британського народу", - йдеться в заяві.

Також наводиться заява Клегга, в якій він спростовує, що чув такі заяви від королеви.

"Я думаю, що я запам'ятав би настільки важливу розмову. Але я дійсно зовсім не пам'ятаю такого", - заявив він.

Після публікації політик ще раз повідомив про це в твіттері, назвавши публікацію "нісенітницею". 

Як повідомлялося, в ніч на 20 лютого саміт Європейського союзу ухвалив рішення про домовленість, яка має запобігти виходу Британії зі складу ЄС. Сторони домовилися про угоду, яка дає Великій Британії спеціальний статус в ЄС

Референдум щодо майбутнього членства Великої Британії у Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.