З міністра оборони Німеччини зняті звинувачення в плагіаті

Середа, 9 березня 2016, 20:41

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн більше не звинувачується в плагіаті під час написання своєї докторської дисертації.

Про це повідомляє Reuters.

"З міністра оборони Німеччини, близького союзника канцлера Ангели Меркель, Урсули фон дер Ляєн були зняті звинувачення в плагіаті", - йдеться у повідомленні агенції.

"Вчена рада (Вищої медичної школи у Ганновері) ухвалила рішення, проголосувавши абсолютною більшістю (сім до одного) не відкликати звання "доктора медичних наук", – цитує агенція президента Вищої школи медицини в Ганновері Крістофера Баума.

Як відомо, у Вищій медичній вищої школи Ганновера у серпні минулого року було розпочато розслідування щодо дисератції фон дер Ляєн після того, як професор права з Берліна заявив, що декілька уривків з її дисертації були скопійовані без посилання на автора, і опублікував свої висновки в інтернеті.

Фон дер Ляйєн пройшла підготовку в якості лікаря у Ганновері, де і написала науково-дослідну роботу. Ступінь доктора вона отримала у 1991 році.

Видання відзначає, що таке рішення позбавляє партію Меркель від необхідності виправдовуватися перед виборцями напередодні майбутніх виборів у кількох федеральних землях наступної неділі.

Ці вибори  розглядаються як випробування для міграційної політики Меркель.

Раніше два міністри Федерального уряду від консерваторів звільнилися через звинувачення у плагіаті: екс-міністр оборони Карл-Теодор цу Гуттенберг і колишній міністр освіти Анетт Шаван. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: