Польський Сейм висловив протест щодо квот на мігрантів ЄС

П'ятниця, 1 квітня 2016, 12:01

Депутати парламенту Польщі висловили протест проти механізмів ЄС щодо розподілу біженців.

Як повідомляє Польське радіо, відповідна постанова Сейму стосовно міграційної політики ЄС була ухвалена на засіданні 1 квітня.

"Сейм Польщі висловлює рішучий протест проти будь-яких спроб встановити постійні механізми ЄС щодо розподілу біженців і мігрантів. Інструменти міграційної політики повинні залишитися в руках польської держави. Це особливо важливо з точки зору зростання суспільної напруги, причиною якого є надмірна хвиля міграції з країн Близького Сходу до Європи", - йдеться у постанові.

У постанові йдеться про рішуче засудження Сеймом рішеня Європейської ради від 22 вересян 2015 року про перерозподіл 120 тис. біженців.

"Сейм негативно оцінює рішення Європейської ради від 22 вересня 2015 року, що стосується перерозподілу 120 тисяч біженців. Також Сейм негативно оцінює підтримку цього рішення, виражену колишнім урядом Польщі і суперечить позиції держав Вишеградської групи та Румунії. Сейм закликає уряд ретельно дотримуватися критеріїв політики надання притулку, відповідно до яких особлива захист має поширюватися на самотніх жінок, дітей, багатодітні родини та релігійні меншини", - відзначається у постанові.

За ухвалення постанови проголосували 267 депутатів, 158 були проти, 14 – утрималися.

Видання також відзначає, що раніше Сейм відхилив поправки фракції руху Kukiz-15, які передбачали припинення прийому біженців до референдуму у Польщі з цього питання.

Повідомляється, що з січня Kukiz-15 зібрав понад 150 тисяч підписів під ініціативою про проведення референдуму і продовжує збір підписів. 

Раніше повідомлялося, що більшість громадян Польщі, 70% висловлюються проти прийому в Польщі мігрантів з-за меж Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.