Половина бельгійців хоче закрити кордони для мігрантів

П'ятниця, 1 квітня 2016, 09:43

Після терактів у Брюсселі 22 березня кожен другий громадянин Бельгії хоче закрити кордони для мігрантів.

Про це свідчать дані опитування, оприлюднені виданням Le Soir.

Результати опитування показують, що 50% респондентів вважають за необхідне "закрити кордони для біженців". Це, на думку бельгійців, "є дуже хорошим заходом щодо запобігання терористичних атак".

Також соціологи свідчать, що для половини бельгійців поставити знак рівності між поняттями "біженець", "мусульманин", "терорист" є скоріше нормою, ніж навпаки.

Опитування також показало, що майже 40% бельгійців вважають мусульманську громаду країни "співучасником" цих терористичних актів.

За словами соціолога Бенедикта Шойєра, результати опитування свідчать про значну поляризацію суспільних настроїв у Бельгії.

"Маємо дві протилежні точки зору: частина населення, яка проповідує відкрите, багатонаціональне суспільство і друга половина, яка хоче ще більше стін, більше контролю", – зазначив він, коментуючи результати дослідження.

Нагадаємо, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужних вибухи. Пізніше в Брюсселі пролунав вибух біля станції метро Мальбек, поблизу кварталу з установами ЄС.

Внаслідок серії вибухів в аеропорту та метро Брюсселя загинули 32 особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.