Німеччина чекає від нового уряду України негайного продовження реформ

Четвер, 14 квітня 2016, 17:07

Призначення Володимира Гройсмана новим прем'єр-міністром України та формування нового уряду дало шанс на завершення фази політичної нестабільності в Києві.

Про це йдеться у заяві глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, оприлюдненій на сайті міністерства закордонних справ ФРН.

"Добре, що Рада затвердила сьогодні нового прем'єр-міністра. Це дало можливість закінчити період політичної невизначеності в Києві. Тепер реформи повинні здійснюватися в терміновому порядку. Україна не повинна втрачати часу. Стабільний та ефективний уряд важливий не тільки для активної боротьби з корупцією, а також для здійснення подальших реформ в країні", - йдеться у заяві.

Міністр додав, що існує нагальна потреба реалізації мінських домовленостей, адже зростає занепокоєння зростанням випадків порушення перемир'я на сході України.

"Для політичного процесу нам терміново потрібен новий імпульс, щоб, нарешті, рухатися вперед з підготовкою місцевих виборів на сході України. Таким чином, ми сподіваємося і очікуємо, що новий уряд у Києві демонструватиме чітку прихильність виконанню мінських угод", - заявив Штайнмаєр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.