Європарламент вирішив створити комісію по "панамському архіву"

Четвер, 14 квітня 2016, 21:00

Пропозиція про створення комісії з розслідування так званих панамських документів була сьогодні одноголосно підтримана на конференція президії Європарламенту.

Про це йдеться у повідомленні Європарламнту.

За відповідну пропозицію проголосували і президент Європарламенту і лідери провідних депутатських груп.

Повідомляється, що мандат цієї комісії буде затверджено 4 травня тієї ж конференцією і винесений на травневу пленарну сесію Європарламенту в Страсбурзі.

Прес-служба Європарламенту нагадує, що за регламентом Європарламент може створювати комісії з розслідування можливих порушень союзного законодавства або несумлінного управління, якщо це стосується установи або органу ЄС, уряду країни ЄС або осіб, уповноважених союзним законом на прохання не менше чверті своїх членів .

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія закликала держави-члени ЄС терміново розробити і прийняти новий спільний список глобальних "податкових гаваней" через так звані "панамські документи".

Як відомо, з однієї з найбільш засекречених компаній світу – панамської юридичної фірми Mossack Fonseca - просочилися 11 мільйонів документів.

Завдяки масштабному витоку конфіденційних документів стало відомо, як багаті та впливові особи використовують офшорні зони, щоб приховати свої статки.

Серед фігурантів у справі так званих панамських документі є прізвища і провідних європейських високопосадовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.