Переговори начальників генштабів РФ та Австрії таємно записувалися в Москві

П'ятниця, 15 квітня 2016, 13:48

Переговори між начальником генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим і його австрійським колегою Отмаром Коммендою в Москві 6 квітня росіяни записували на міні-камери і приховані мікрофони.

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

Після завершення переговорів записи були передані кільком російським інформаційним агентствам, але у значно скороченій версії із вирізаними фрагментами. "Запис виступів значно відрізняється від того, що говорили члени австрійської делегації", - відзначає видання.

Фрагменти на запису були вирізані і склеєні заново у певній послідовності. Наприклад, у частині розмови, яка стосувалися загальних проблем в сфері міграційних потоків, залишили тільки слова Комменди про географічну близькість Австрії та РФ.

 "Росія набагато ближче до Австрії, ніж багато інших великих країн в світі", - без контексту про міграцію ця заява сприймається як позиціонування проти Європи і решти західного світу.

Крім того, російські ЗМІ акцентували на тому, що Комменда вирішив зустрітися з Герасимовим, який знаходиться у санаційному списку, а це значить, що він не підтримує санкції проти РФ.

Насправді, Комменда не їхав до Москви спеціально на зустріч із російськими військовими чиновниками, а супроводжував у поїздці президента Австрії Хайнца Фішера.

Той факт, що російські ЗМІ активно поширювали це відео, підкреслює характер спланованої операції. Видання, посилаючись, на представників австрійських спецслужб, зазначає, що росіяни провели класичну операцію з дезінформації, яку організувала військова розвідка ГРУ РФ.

Росіяни через підроблене відео сподіваються зробити видимість, що Австрія знаходиться поза європейської антиросійською коаліцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.