В Австрії різко збільшилась кількість антисемітських повідомлень в інтернеті – ЗМІ

Середа, 6 квітня 2016, 18:08

Кількість антисемітських повідомлень серед інтернет-користувачів в Австрії протягом минулого року збільшилась більше ніж на 80 відсотків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані австрійського форуму проти антисемітизму.

За даними австрійського форуму проти антисемітизму, який розпочав моніторинг антисемітських інцидентів у 2003 році, у 2015 році в Австрії зафіксовано 465 інциденти, з них понад 200 – це інтернет-повідомлення, в яких висловдується ненависть до євреїв.

Агентство Європейського Союзу з дотримання базових прав людини закликало Європейський Союз активізувати зусилля по боротьбі з широко поширеною антисемітською пропаганжаою в інтернеті, наголосивши на тому, що антисемітизм в регіоні не слабшає.

Повідомляється також про те, що більшість антисемітських висловлювань в інтеренеті в Австрії робиться від імені анонімних користувачів.

Також в Австрії чітко простежується тенденція до все більш ворожої поведінки відносно 15 000 євреїв, які живуть в Австрії, з боку представників мусульманської общини.

Нагадаємо, у березні цього року канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що занепокоєна антисемітськими настроями, які панують серед біженців, що приїхали з арабських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.