ЄС планує безпекову місію в Лівії для підтримки уряду – ЗМІ

П'ятниця, 15 квітня 2016, 16:29

Європейський Союз планує розглянути питання про розгортання контингенту в Лівії для того, щоб стабілізувати уряд країни, який отримав підтримку ООН.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на проект відповідної заяви.

Мотивом для ухвалення такого рішення частково може стати побоювання неконтрольованої нової хвилі мігрантів до Італії з Лівії, незважаючи на те, що скоро закон і порядок має бути відновлений в цій північноафриканській державі.

"ЄС готовий запропонувати підтримку сектору безпеки у відповідь на можливий запит від ООН чи уряду Національної єдності," – йдеться у документі, який наразі знаходиться на стадії розробки.

"Можлива цивільна... місія могла б підтримати зусилля Лівії... шляхом консультацій та нарощування потенціалу у правоохоронній сфері та кримінального законодавства", - також зазначено у проекті рішення.

Розміщення такої місії ЄС на території Лівії стане важливим кроком Євросоюзу в підтримці країни, яка опинилась у хаосі безвладдя після падіння режиму Муаммара Каддафі в 2011 році.

Агенція також повідомила, що представники уряду Національної єдності Лівії поки не прокоментували інформацію про можливість розміщення місії ЄС на території держави.

Нагадаємо, на початку року в Німеччині заявили про можливість розміщення у Лівії військового контингенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.