ЄС, США і ще 6 країн вимагають від РФ скасувати транзитні обмеження для України

П'ятниця, 15 квітня 2016, 16:39

Європейський союз, США, Канада, Австралія, Японія, Туреччина, Швейцарія і Південна Корея підтримали вимогу України до РФ зняти всі обмеження в торгівлі і забезпечити свободу транзиту.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська.

"Позиція України підтримана ЄС, США, Канадою, Австралією, Японією, Туреччиною, Швейцарією, Кореєю", - написала Микольська в Twitter.

За словами Микольської, питання обмежень українського експорту та транзиту з боку РФ обговорювалося в п'ятницю на засіданні Ради з торгівлі товарами Світової організації торгівлі в Женеві.

Як відомо, уряд РФ з 1 січня ввів обмеження на транзит через свою територію вантажів з України в Казахстан: вантажі повинні слідувати через Білорусь і тільки через два пункти пропуску на кордоні Білорусі та РФ, і через три – на кордоні РФ і Казахстану.

Обмеження транзиту були введені після того, як РФ з 2016 року скасувала режим ЗВТ щодо України і ввела продовольче ембарго, а українська влада у відповідь ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.