Глави МЗС Німеччини та Франції приїхали до Лівії підтримати уряд єдності

Неділя, 17 квітня 2016, 10:15

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та глава французького зовнішньополітичного відомства Жан-Марк Еро у суботу прибули в столицю Лівії Триполі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Глави МЗС двох країн мають намір продемонструвати підтримку уряду національної єдності в охопленій громадянською війною країні.

"Уся міжнародна спільнота погодилася з тим, що задля миру і стабільності в Лівії потрібно втілити положення мирної угоди та налагодити роботу уряду єдності", - зазначив Штайнмаєр.

"Ми хочемо допомогти дати людям у Лівії відчути: політичне порозуміння відкриває шанс на повернення до нормального життя у безпеці та мирі", - додав німецький міністр.

У рамках візиту, який триватиме лише кілька годин, запланована зустріч з главою уряду Фаїзом Сарраджем. Його уряд за підтримки ООН зміг розпочати роботу в Тріполі наприкінці березня.

До утворення уряду національної єдності в країні діяли два ворожі уряди - визнаний міжнародною спільнотою у місті Тобруку та ісламістський - у Тріполі, який 5 квітня відмовився від влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: