У Швейцарії скандал через братів-мусульман, які відмовилися потиснути руку вчительці

Вівторок, 19 квітня 2016, 18:49

Швейцарія припинила процес отримання громадянства для сім'ї двох підлітків братів-мусульман після відмови хлопчиків потиснути руку їхній вчительці, що викликало національні дебати з приводу релігійних свобод.

Про це повідомляє AFP.

Двоє братів віком 14 і 15 років заявили посадовим особам сфери освіти міста Тервіль, що фізичний контакт з жінками, які не є членами сім'ї, порушує правила їхньої віри.

Братам дозволили не дотримуватися швейцарського звичаю, коли учні вітаються з учителем рукостисканням, і чиновники також порадили їм не потискати руки вчителям-чоловікам, щоб уникнути дискримінації за статевою ознакою.

Але компроміс викликав бурхливу реакцію з боку провідних швейцарських політиків, включно з міністром юстиції, який стверджував, що "рукостискання є частиною швейцарської культури".

У вівторок, влада кантону Базель, де знаходиться Тервіль, заявила, що процес набуття громадянства для цієї сім’ї призупинений.

Також наголошується, що такі призупинення є звичайною справою у процедурах набуття громадянства, оскільки влада часто вимагає додаткової інформації про відповідні сім’ї.

Батько двох хлопчиків, імам, який живе в Базелі, і громадянином Сирії, переїхав до Швейцарії в 2001 році і отримав притулок.

Міграційна служба Базеля хоче отримати більше інформації про обставини, за яких було схвалене прохання про надання притулку батькові.

Населення Швейцарії складає вісім мільйонів людей, із них близько 350 тисяч мусульман.

Попередні подібні суперечки були зосереджені на мусульманських батьках, які вимагали, щоб їх доньки будуть звільнені від уроків плавання.

Мусульманські сім'ї також перемоги в суді проти шкіл, які намагалися заборонити носіння паранджі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: