У Македонії пройшли багатотисячні антипрезидентські протести

Фото
Середа, 20 квітня 2016, 11:43

У вівторок у ряді міст Македонії пройшли багатотисячні протести опозиції проти президента Георге Іванова.

Про це повідомляє видання Novinite.

Протести у Македонії розпочалися минулого тижня, їх спровокувало рішення президента Іванова помилувати 56 чиновників і політиків, причетних до скандалу з прослуховуванням.

У вівторок протести розпочалися поблизу офісу спеціального прокурора, демонстранти пробилися до парламенту, однак були зупинені поліцією поблизу офісу представництва ЄС у Македонії.

 

Протестувальники вимагають відставки Георге Іванова і відтермінування дострокових парламентських виборів, призначених на 5 червня.

Минулого тижня протестувальники штурмували і розграбували один з офісів президента.

Раніше повідомлялося, що президент Македонії Георге Іванов підписав указ про помилування політиків, замішаних у великому корупційному скандалі, який спровокував політичну кризу в країні. Це рішення викликало незадоволення опозиції та чиновників ЄС.

В лютому 2015 року лідер македонської опозиції Зоран Заєв оприлюднив записи розмов низки міністрів, з яких, серед іншого, випливає, що результати парламентських виборів в країні в квітні 2014 року були сфальсифіковані, а також, що представники влади покривають якесь вбивство.

Уряд Македонії заперечує звинувачення на свою адресу і звинувачує Заєва в прагненні дестабілізувати балканську націю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.